Premier Pahor obiskal plaz Znosence med Ajdovščino in Colom

datum: 12.12.2010
kategorija: Sporočila za javnost

Predsednik vlade RS Borut Pahor je danes dopoldan obiskal plaz Znosence med Ajdovščino in Colom. Plaz je pred nekaj dnevi pretrgal izredno pomembno cestno povezavo – edino, ki je še preostala prebivalcem območja Gore za dostop do občinskega središča, hkrati pa na to cesto gravitirata tudi Črnovrška planota in Idrijsko zaledje.

Pahor na Znosencah, 12.dec010 Pahor je med drugim povedal, da "si je vzel čas, da si sam osebno ogleda razmere, ker je prav, da ljudje v Ljubljani vedo, da na Gori živijo ljudje, ki si zdaj ne morejo nič pomagat«. Zahvalil se je Civilni zaščiti in vsem, ki so uredili dovoz, tako da v primeru zdravstvenih in drugih težav ljudje pridejo do ustreznih institucij.
Pahor na Znosencah, 12.dec010 Predsednik vlade je obljubil takojšno pomoč in rešitev, za kar bo sprožil vse potrebne postopke. Poudaril je, da bo potrebno v čim krajšem času najti začasno rešitev, nato pa tudi dolgoročno. Zato bo takoj dal navodila svojim sodelavcem – Ministrstvo za promet bo še v prihodnjem tednu izdelalo finančni načrt rekonstrukcije ceste na način, da bi vzdržala morebitne prihodnje naravne ujme.
Pahor na Znosencah, 12.dec010 Plaz na Avžlaku se umirja, situacija na plazu je pod stalno kontrolo, že jutri pa si bo plaz ogledala tudi posebna komisija DRSC, ki bo določila nadaljnje ukrepe.
Obvoz za lokalna osebna vozila je skozi Podkraj, Belo, Sanabor do Vrhpolja, za vse ostale pa skozi Logatec.