Na Ustjah večnamenski, v Batujah pa pomožni objekt

datum: 07.10.2010
kategorija: Novice

V kratkem se bosta pričeli na terenu še dve pomembni investiciji po naših krajevnih skupnostih. Na Ustjah je že vse pripravljeno za gradnjo večnamenskega prostora, v Batujah pa se že veselijo, da bo ob njihovem športnem igrišču zrasel pomožni objekt.

Novozgrajeni objekt na Ustjah bo stal na mestu porušenega starega župnišča, z novogradnjo bo tako pregledneje in lepše urejen osrednji vaški trg med cerkvijo, pokopališčem in novogradnjo. Znotraj objekta bo večnamenski prostor za potrebe krajevne skupnosti, v nadstropju stanovanje, v pritličju pa avtobusna čakalnica. Urejena bo tudi okolica objekta, na njegovi zahodni strani sta predvideni tudi dve parkirni mesti. Nove prostore bo s pridom koristila krajevna skupnost za svoje sestanke, že zdaj pa se del časa v prostoru namenja tudi mladim, za športna in družabna srečevanja. Za izvedbo del je bilo preko javnega razpisa kot najugodnejše izbrano gradbeno podjetje Elita Nagode iz Žapuž.

V teh dneh pa bo podpisana pogodba tudi z izvajalcem del za pomožni objekt ob športnem igrišču v Batujah. Kot najugodnješe je bilo preko javnega razpisa izbrano podjetje Remont iz Ajdovščine. Pomožni objekt bo vseboval prostor za shrambo športnih rekvizitov in garderobe s sanitarijami. Prostor bo mogoče koristno uporabiti tudi pri družabnih prireditvah, ki že sedaj tradicionalno potekajo na batujskem igrišču. Dela se bodo prav kmalu pričela.
Obe investiciji se bosta predvidoma zaključili pred pričetkom prihodnjega poletja.

Občina Ajdovščina