V Selu imajo nov vrtec!

datum: 22.09.2010
kategorija: Sporočila za javnost

Sinoči je v Selu potekala prisrčna slovesnost ob odprtju novega vrtca. Nagovore župana Občine Ajdovščina Marjana Poljšaka, ravnateljice Otroškega vrtca Ajdovščina Meri Uršič in direktorja podjetja Marc d.o.o. Andreja Marca so namreč pospremile iskrive in ustvarjalne kulturne točke najmlajših, prav tistih, ki se bodo v teh dneh vselili v čudovite, svetle, velike prostore novozgrajenega vrtca.

Vrtec Selo, 21. september 2010Novi prostori so največja pridobitev za kraj, ki se razvija in z lastno enoto vrtca v novih prostorih mladim družinam omogoča kakovostno varstvo in vzgojo otrok v svojem okolju. So velika pridobitev za vrtec in vzgojiteljice, saj so pogoji dela bistveno izboljšani. Največje veselje pa so pokazali otroci, ki so se takoj potem, ko so se posladkali s slavnostno torto, zapodili na prostorno dvorišče vrtca, opremljeno z lepimi igrali.
V zrak so poleteli baloni ... Da je prišlo do izvedbe projekte je delno pomagala starost in dotrajanost stavbe, veliko pa so prispevali prostorska stiska, vse večje povpraševanje po vrtcu v domačem kraju ter pobude s strani vrtca, staršev in krajevne skupnosti. Ob dejstvu, da se v okolišu vasi lepo razvijajo poslovne in obrtne cone, ki bodo gospodarsko okrepile območje, torej gre pričakovati tudi večjo poseljenost, odločitev za izgradnjo novega vrtca ni bila težka. Župan Marjan Poljšak je na sinočnjem odprtju v svojem nagovoru poudaril prav to pomembno plat projekta ter izrazil splošno veselje ob stalnem naraščanju števila otrok na našem podeželju. Čeprav jih je veliko, pa so prav vsi otroci, vpisani v vrtec, tudi sprejeti, je povedala ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina Meri Uršič ter se zahvalila vsem za sodelovanje in za pomoč. Vrtec je gradilo podjetje Marc d.o.o., ki je z investitorjem – Občino Ajdovščina – podpisalo pogodbo po sistemu "na ključ", vključno s pridobitvijo uporabnega dovoljenja. Direktor Andrej Marc je ob tej priložnosti vrtcu v Selu podaril umetniško sliko ter se zahvalil predvsem domačinom – gradnja je namreč potekala na majhnem prostoru sredi vasi, kar so sosedje zelo strpno in z razumevanjem prenašali. Nove prostore je blagoslovil domači župnik Ivan Maslo ter jim zaželel čim več otroškega živžava in ustvarjalnosti.
Blagoslov domačega župnika Program, ki so ga na odru bližnjega doma krajanov pripravile vzgojiteljice z otroci, je bil prisrčno živahen, na trenutke pa tudi ganljiv, sploh ob zadnji skladbi, ko so se otrokom na odru pridružile mame in zares ubrano zapele. Videti je bilo, da se novega vrtca iskreno veselijo, tako kot tudi ostali domačini, ki so dom krajanov v Selu napolnili do zadnjega kotička.

Občina Ajdovščina