Minister Gjerkeš na delovnem obisku v Ajdovščini

datum: 07.06.2010
kategorija: Sporočila za javnost

Danes se je na delovnem obisku pri županu Občine Ajdovščina Marjanu Poljšaku mudil Minister za lokalno samoupravo RS dr. Henrik Gjerkeš. Ministru je bil predstavljen projekt centra varne vožnje, nato pa si je ogledal še plaz Slano blato nad Lokavcem.

Minister Gjerkeš na ogledu območja, namenjenega centru varne vožnjePlaz Slano blato se zdi ministru zanimiv predvsem s tehničnega vidika, čeprav reševanje te zagate ni v pristojnosti njegovega ministrstva. Zato pa si občina obeta ministrovo pomoč pri vzpostavljanju projekta Center varne vožnje, ki naj bi zrasel na robu Ajdovščine, na mestu deponije plazine s Slanega blata. Ministru se zdi ideja zelo dobra, najprej pa bo potrebno rešiti statusne težave – predvsem prekategorizirati obstoječi status kmetijskega zemljišča prve kategorije, kar pa območje deponije plazine že dolgo ni.
Minister Gjerkeš in Igor Benko, poveljnik domače Civilne zaščite, na ogledu plazu Slano blato nad Lokavcem Ajdovska Občinska uprava je ministru Gjerkešu predstavila tudi problematiko urejanja obrtnih in poslovnih con – zaradi gospodarske krize namreč podjetja počasneje izvajajo investicije ter posledično ne ustvarjajo novih delovnih mest. Občina si je pri pridobivanju evropskih sredstev zastavila cilj – dodatna delovna mesta – ki pa ga zaradi krize ne bo uspela doseči v predvidenem roku. Minister Gjerkeš si je vzel čas tudi za novinarje ... Minister Gjerkeš razume težave, ki so splošnega značaja, hkrati pa je mnenja, da je potrebno v naslednjih treh do štirih letih "krizo preseči", sicer nas čaka nezadržna stagnacija, prav toliko dodatnega časa ima Občina Ajdovščina za izpolnjevanje svojih obvez.