Obvestila

Testiranja šolskih delavcev bo v ponedeljek

datum: 05.02.2021
kategorija: Koronavirus

Testiranje za kovid. Vir Freepik

Razveseljiva novica o odpiranju vrtcev in šol je razveselila vso državo. Tudi na Ajdovskem so stekle priprave, da bodo v torek varno skozi šolski prag zakorakali naši najmlajši. Da bo izobraževalni proces potekal nemoteno, bo v ponedeljek na treh mestih potekalo hitro testiranje zaposlenih.

Vrtčevski otroci in učenci prve triade bodo tudi na Ajdovskem v torek, 9. februarja, zapolnili šolske klopi. Epidemiološke razmere so se izboljšale do te mere, da se lahko omogoči varno odpiranje šol, ki pa bo potekalo postopoma. Zato bo še vedno potrebna previdnost ter velika mera odgovornosti in spoštovanja ukrepov, če bomo želeli ohraniti zdravje tako zaposlenih kot otrok. Pomembno obvestilo je namenjeno vsem zaposlenim v vrtcu ter zaposlenim v prvi triadi osnovne šole. Testiranje s hitrimi antigenskimi testi organizira ZD Ajdovščina in  bo potekalo v ponedeljek, med 8. in 11. uro, na treh različnih lokacijah – v telovadnici OŠ Dobravlje, v Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina ter v Vipavi v Domu krajanov. Razpored ter natančnejši potek testiranja bodo ravnatelji javili svojim zaposlenim. Ob tem velja omeniti tudi, da je Ministrstvo za izobraževanje napovedalo, da boste straši, ki v obdobju epidemije (trenutno je ta razglašena do 17. marca) ne boste pripeljali otroka v vrtec, oproščeni plačila. Državni zbor bi naj podlage za to potrdil v okviru interventnega zakon (PKP9).

Vsem skupaj želimo varen in prijeten povratek v šolske hodnike, pazite nase in na druge. Vse udeležence v cestnem prometu pa že sedaj pozivamo, da so v okolici šol in tudi sicer še posebej previdni in pozorni, zato varno na poti in v šoli!