Obvestila

Lavričeva knjižnica odprta po izrednem urniku

datum: 16.11.2020
kategorija: Koronavirus

Z današnjim dnem stopa v veljavo več prepovedi, med drugim so zaprte vse nenujne storitvene dejavnosti, mednje spada tudi ponujanje kulturnih in kinematografskih storitev, pri čemer se kot izjemo dovoli opravljanje knjižničnih storitev. Lavričeva knjižnica tako tudi v tem tednu po izrednem urniku omogoča izposojo in vračilo gradiva na brezstičen način.

Vlada je pretekli teden sprejela več ukrepov o začasni prepovedi ponujanja storitev z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije koronavirusa. Začasno je tako prepovedano tudi ponujanje kulturnih in kinematografskih storitev. Odlok pa kot izjemo dovoljuje opravljanje knjižničnih storitev z namenom dostopanja do knjižničnega gradiva ter nemotenega vzgojno-izobraževalnega procesa ob upoštevanju vseh predpisanih varnostnih ukrepov.

Lavričeva knjižnica Ajdovščina tako še naprej deluje po izrednem urniku z omejenim načinom delovanja – vstop v osrednjo knjižnico v Ajdovščino in v njene druge enote ni mogoč. Prevzem izključno naročenega ali rezerviranega gradiva je mogoč le v času izrednega urnika – ob ponedeljkih in petkih, od 10. do 18. ure, ter ob torkih, sredah in četrtkih – od 9. do 16. ure. Naročeno gradivo je mogoče prevzeti na brezstičen način izven knjižnice ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil za preprečevanje širjenja okužbe.  Naročanje gradiva poteka na več načinov, preko telefona (05 3644250), elektronske pošte  (ajdovscina@ajd.sik.si) ali Cobiss sistema. Vračilo gradiva je mogoče na zunanjem knjigomatu, zamudnin se v tem času ne zaračunava. Poleg osrednje knjižnice so odprte tudi njene enote, v Podnanosu ob petkih od 12.–17. ure, v Vipavi ob sredah od 12.–17., v Dobravljah pa ob sobotah, od 8.–12. ure.

Vse obiskovalce Lavričeve knjižnice prosimo za strpnost in razumevanje pri omejenem načinu delovanja in prevzemu gradiva. Sledite tudi njihovi spletni strani za vse aktualne informacije.