Obvestila

Koronavirus in javne ustanove

datum: 20.10.2020
kategorija: Koronavirus

Epidemija koronavirusa vpliva tudi na delovanje javnih ustanov. Nekatere zapirajo vrata za naključne obiskovalce, druge ostajajo odprte, s prošnjo in priporočilom, da jih obiskujete zdravi, brez znakov okužbe dihal ter z upoštevanjem vseh splošnih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, imejte torej maske, pred vstopanjem si razkužite roke, ohranjajte varnostno razdaljo.

Občinska uprava Občine Ajdovščina zaenkrat deluje nemoteno, ob doslednem upoštevanju samozaščitnih ukrepov bo v tem tednu uvedeno tudi merjenje temperature ob vstopu v stavbo.  Stranke lahko v stavbo vstopajo le v času uradnih ur in le do vložišča, od koder jih bosta uslužbenki napotili naprej. Vse stranke pa naprošamo, da se v čim večji meri poslužujete komunikacije na daljavo in urejate zadeve preko elektronske pošte ali telefona.

Če imate opravek na Upravni enoti Ajdovščina, se morate na obisk obvezno naročiti vnaprej, prek telefona ali e-pošte, na sestanek pa pridite v dogovorjenem terminu. Vloge lahko posredujete tudi pisno, po pošti. V času epidemije ajdovska upravna enota ne sprejema strank iz drugih statističnih regij. Upravna enota pomembna obvestila objavlja na spletni strani, pa tudi na spletnem omrežju facebook.

Tudi na Komunalno stanovanjski družbi Ajdovščina zapirajo vrata za obiskovalce. V tem času jih lahko kontaktirate preko telefona ali e-pošte. Vse kontakte in veliko pomembnih informacij sproti objavljajo na svojem spletišču.

Gasilsko reševalni center Ajdovščina je v času epidemije zaprt za obiskovalce, da kar najbolj omejijo tveganje za okužbo ter da gasilci in reševalci ostanejo zdravi.  

lavričevaLavričeva knjižnica Ajdovščina ima odprte vse enote, prav tako je redno na poti bibliobus. Vsled boljšega zagotavljanja varnosti knjižničarjev in obiskovalcev pa iz knjižnice svetujejo, da si gradivo predhodno naročite. To lahko storite preko sistema Cobiss in aplikacije mCobiss ali pa prek telefona. Prav tako se lahko na daljavo vpišete v knjižnico preko spletne strani. V izogib čakalnim vrstam uporabljajte knjigomate. Klik do več informacij.

Ljudska univerza Ajdovščina v času epidemije deluje v polnem zagonu, le da vse svoje dejavnosti opravlja na daljavo. Uspešno so vse tekoče izobraževalne programe »pospravili« v spletne učilnice, medtem ko je stavba Ljudske univerze zaprta za obiskovalce. Uporabniki potrebujete le računalnik in internetno povezavo, pri »vstopanju« v spletne učilnice pa vam bodo pomagali zaposleni, ki so vam na voljo v delovnem času univerze. Kliknite za več informacij.

V Športnem centru Ajdovščina v času epidemije lahko trenirajo le registrirani športniki. Začasno se torej ukinjajo vsa ostala športna druženja in rekreacija – zapirajo se fitnes, savne, pokriti bazen, plezalna stena ter vse ostale dejavnosti, ki jih zavod sicer ponuja.

Tudi v MKC Hiša mladih ni običajnega živžava – obiskovalci lahko pridejo le v bar, medtem ko so ostali prostori objekta zaprti, prekinjene so društvene dejavnosti, ki so se odvijale v prostorih mladinskega centra, prav tako hostel ne sprejema gostov.

pilonovaPilonova galerija Ajdovščina je še odprta, posamezniki si lahko občasno in stalno razstavo ogledate kadarkoli v času odprtja. Vodene oglede pa v galeriji izvajajo izključno za manjše skupine do največ 5 obiskovalcev, zgolj v odpiralnem času galerije, s prednaročilom vsaj tri dni pred želenim terminom ogleda. Spremljajte obvestila na spletni strani Pilonove galerije.

Odprt ostaja tudi TIC Ajdovščina, razen splošnih ukrepov – maske, razkuževanje, razdalja – drugih posebnosti ob obisku ajdovskega TIC-a ni. Iz TIC Ajdovščina pa vseeno priporočajo, da informacije pri njih poiščete prek telefona ali e-pošte, kar je prav tako učinkovito, kot osebni obisk, v teh časih pa predvsem bistveno bolj varno. Veliko informacij o turistični ponudbi Vipavske doline boste našli na spletni strani.