Obvestila

Po praznikih dovoljena strežba na terasi

datum: 30.04.2020
kategorija: Koronavirus

Foto: arhiv Darovi Vipavske

Od srede znova odprte knjižnice, galerije in muzeji. S ponedeljkom ponovno tudi strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov. Na voljo bo tudi več drugih storitev.

Vlada je na dopisni seji sprejela spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. S 4. majem bo tako dovoljena strežba, a izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem). To je s sklepom potrdil tudi poveljnik CZ Ajdovščina Igor Benko. Dovoljena strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov pomeni začetek sproščanja gostinske dejavnosti, pri kateri je zaradi odprtega prostora ob upoštevanju navodil možnost okužbe možno preprečiti oz. zmanjšati na minimum.

Po praznikih bodo na voljo tudi storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev ter storitve na področjih: fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo. Poleg frizerskih in kozmetičnih salonov, ki vključuje na primer ličenje, manikure, nameščanje umetnih nohtov, depilacije, se vključi tudi druge storitve na področju dejavnosti higienske nege, kot sta masaža in pedikura.