Skakalni klub POK (Predmeja - Otlica - Kovk)

Preveč je bilo besed, pogovorov in pozabljenih obljub, preidimo k dejanjem. Le dejanja in trda gorjanska volja nas bodo pripeljala do uspeha. Že v zimskem času sem imel občutek, da se nekaj dogaja, čutiti je bilo nekaj novega in res kuhalo se je…vsak s svojimi idejami, mislimi in pogledi na smučarske skoke. Po nekaj dneh pogovorov smo stopili skupaj in se dogovorili da ustanovimo skakalni klub.

Skakalni klub POK

Otlica 47

5270 Ajdovščina

www.sk-pok.si

E-pošta: sk-pok3@gmail.com

Kontaktne številke in maili:

Igor Polanc - predsednik: 051 356 767; igor.polanc@siol.net

Izidor Peljhan - podpredsednik: 041 708 134; izidor.peljhan@gmail.com

Mitja Velikonja - strokovni kader: 051 357 535; extrem84@gmail.com

Smučarski skoki  imajo v naših krajih poseben pečat. Skoraj da ni gorjana da se ne bi vsaj enkrat preizkusil v smučarskih skokih, vsaj tistih starejših generacij. Tradicija smučarskih skokov sega v leto 1957, ko so začeli na Predmeji  z resnim pristopom in delom v takratnem klubu. Kmalu so se pokazali rezultati, imeli smo vedno več tekmovalcev in bili eden izmet najuspešnejših klubov v Sloveniji.  Klub je dal mnogo odličnih tekmovalcev, ki so ponesli ime Predmeje in Gore  v svet . Najuspešnejši tekmovalec je bil žal že pokojni Stanko Velikonja, ki je bil med letom 1974 in 1980 tudi stalni član mladinske in članske reprezentance Jugoslavije. Njegov Primorski rekord 154 m pa je držal kar 33 let, ko ga je preskočil sedanji reprezentant Jaka Hvala iz Ponikev na Šentviški planoti.

Zdi se mi da so nas prav ti rezultati slovenskih orlov ponesli, nam dali poguma in motivacije da ta lep šport na Gori ponovno obudimo. Prav zato tudi ime SK POK (Predmeja-Otlica-Kovk), namen je združevati ljudi, ki imajo ta šport radi in mu želijo pomagati. Privabiti čim večje število mladih ter jih  počasi vpeljati v trenažni proces. Verjamem da s tako podporo kot jo imamo s strani SZS ter posameznikov, ki v tem športu delajo lahko uspemo. Pokazatelj tega je že predstavitev na kateri smo predstavili cilje kluba ter s pomočjo gostov g. Gorazda Pogorelčnika, ki je predstavil delovanje DPNC Kranj ter gos. Vesne Štemberger, ki je predstavila knjigo NA POTI K VELIKM poizkušali ta šport približati otrokom in staršem.

Naj nam bo to dobra popotnica za naprej. Ob tej priložnosti vabim k sodelovanju in včlanitvi v naš klub vse, ki imate ta šport radi, mu želite pomagati, predvsem pa pomagati našim mladim NA POTI K VELIKIM.

HVALA VSEM KI STE KAKORKOLI PRIPOMOGLI PRI PREDSTAVITVI

Zapisal: Mitja Velikonja