Društvo Lična hiša

19. septembra 2003 je svoja vrata odprla nova razstavno prodajna galerija in oblikovalsko likovni center Lična hiša. Vodita jo grafična oblikovalca mag. Polona Kunaver Ličen in David Ličen, ki z ustvarjalno dejavnostjo v Lični hiši spodbujata aktivno umetniško ustvarjanje različnih generacij v ožji in širši okolici Ajdovščine.

Društvo ima svoj sedež v Galeriji Lična hiša
Prešernova 7a
5270 Ajdovščina
Tel.: 05 368 19 29
Fax: 05 368 19 28
E-pošta: info@licnahisa.com
Spletna stran: http://www.licnahisa.com
Kontakt: Polona Kunaver Ličen 040 839 745, David Ličen 040 839 729

Urnik:
Lična hiša je odprta od ponedeljka do petka med 10. in 13. uro in med 16. in 19.uro, v soboto med 9. in 12. uro. Nedelja in prazniki zaprto.

Galerija Lična hiša je v prvi vrsti ustvarjalni atelje, kot tudi prodajna galerija, kjer oblikovalca ponujata svoja dela: umetniško grafiko, miniaturne grafične knjige, slike na platnu, keramiko, ilustracijo in oblikovalske storitve. V okviru dejavnosti Lične hiše potekajo likovne delavnice za otroke in odrasle, ter umetniško društvo, znotraj katerega prirejajo razstave domačih in tujih umetnikov. Razstave se odvijajo v prostorih Lične hiše.

Oblikovalca Polona in David želita s programom galerije zapolniti vrzel v kulturnem programu Ajdovščine in Vipavske doline in spodbuditi razmišljanje, da je umetnost del nas in ne nek oddaljen predmet. Obenem želita ponuditi možnost mlajšim, še ne uveljavljenim avtorjem, katerih kakovostna likovna dela si šele utirajo pot v svet likovne umetnosti.