Društvo gospodinj s Planine pri Ajdovščini

Društvo gospodinj in dramska skupina Planina pri Ajdovščini povezuje dekleta in žene na vasi ter si prizadeva razgibati kulturno in družabno življenje na robu med Vipavsko dolino in Krasom.

Društvo gospodinj s Planine
Planina 100
5270 Ajdovščina
Predsednica: Vilma Česen 051 398 293

Mladim rodovom želimo prenesti sporočilo in kulturo naših dedov in babic, zato v sodelovanju z dramsko skupino ustvarjamo vsakoletne etnološko obarvane prireditve. Uspešno smo predstavili projekt Da ne bi pozabili, odmevne predstave Zrno na zrno, Vhcet bo, vhcet in mnoge druge. Povabljen, prijatelj, sem trto sadil! smo predstavili tudi na drugi strani naše zahodne meje.

Zadnji odmeven projekt društva je raziskovanje uporabe koruze - turšce na Planini, z naslovom EKOla, domače sejme.

Sicer pa smo planinske gospodinje dejavne skozi vse leto. Organiziramo kuharske tečaje in tečaje ročnih del, redno se udeležujejo tekmovanj, na njih pa še bolj redno pobiramo nagrade. Sodelujemo in predstavljamo se na sejmih po Sloveniji, ob koncu leta pa s strokovnimi izleti družimo prijetno s koristnim.

Če želite, da del svoje domačnosti prinesemo tudi v vaše konce, ali da vam postrežemo ob posebnih priložnostih, nas pokličite na 051 398 293. Oglasila se vam bo predsednica Društva gospodinj in dramske skupine, Vilma Česen.

Povezane vsebine:

Turšca - od nekdaj in tudi za naprej