Celestial: tudi Ajdovščina ima svoj plesni šov

datum: 12.02.2024
kategorija: Novice

Za zaključek tedna, v katerem smo obeležili kulturni praznik, so vso svojo ustvarjalnost in lepoto plesnega giba pričarali plesalke in plesalci Plesnega centra ADC, na prvem pravem plesnem šovu v Ajdovščini, ki so ga naslovili Celestial. Osrednje kreativno delo je opravila koreografinja Leja Messec, sodelovalo je še devet mladih koreografinj in koreografov ter velika skupina plesalk in plesalcev.

tCelestial bi lahko prevedli v »nebeško« ali »božansko« - z natanko takimi občutki smo mnogi gledalci zapuščali sinočnji plesni spektakel. Ustvarila ga je kreativna direktorica Leja Messec, ki kot koreografinja sodeluje s Plesnim centrom ADC. Je pa Leja precej prepoznavno ime na slovenskem plesnem podiju. Odlična koreografinja je ustanoviteljica projekta Avant-garde, tako-rekoč največjega plesnega šova v Sloveniji. Na veliko željo ajdovskih plesalk in plesalcev je prav po tem svojem zgledu in v sodelovanju z domačimi koreografi sestavila ajdovski plesni spektakel Celestial. To je nadvse pomemben korak za Plesni center ADC, ki po plesnih tečajih in delavnicah, nastopih na vseh mogočih prireditvah in uspehih na mednarodnih plesnih tekmovanjih, dosega nov cilj - s svojim lastnim plesnim spektaklom osvaja z estetiko in ustvarjalnim plesnim gibom.

tPrav ustvarjalen in suveren plesni gib je tisto, kar je najbolj zaznamovalo plesno predstavo Celestial na odru Dvorane prve slovenske vlade. Kostumi in odlična osvetlitev so dodali le še piko na i, vse ostalo so opravili plesalke in plesalci. Čutilo se je njihovo veselje, plesali so strastno, kar žareli so v svojem ustvarjalnem gibu. V dobri uri programa so se na odru zvrstili različni plesni žanri, od modernih do umetniških in tradicionalnih plesov. Vmes sta se odvili tudi dve pevski točki v živo, močno podkrepljeni z odlično koreografijo, ki se je nebi branila niti Jennifer Lopez. Leja Messec je sodelovala še z devetimi koreografi Plesnega centra ADC: Evelin Bajec, Nara Anađelović Brana, Tine Oblak, Taja Komac, Tim Vodopivec, Nick Keber, Larisa Koren, Brigita Kuštrin in Danijel Mutić. Bravo, nebeško in božansko dobro je bilo! Ustanoviteljica Plesnega centra ADC Alice Stojko je upravičeno ponosna, Celestial je začetek nove plesne zgodbe v Ajdovščini. Čestitke!