Materinski dan na Planini

datum: 25.03.2024
kategorija: Novice

MAterinski dan na Planini: Mi se imamo radi, radi, so peli otroci po končani prireditvi..jpg

»Planina ima talent« bi lahko naslovili včerajšnji dogodek, ki so ga ob Materinskem dnevu pripravili planinski otroci. S hudomušnimi pevskimi nastopi, inštrumentalnimi točkami, recitali in igro so pod vodstvom Društva gospodinj in dramske skupine Planina pri Ajdovščini navdušili svoje starše in tudi sicer nabito polno vaško dvorano.

Skupnska fotografija vseh nastopajočih ob materinskem dnevu na Planini.Le kdo ne bi s ponosom opazoval svojih otrok, ki suvereno in z iskreno mislijo svojo pozornost in nastop posvečajo staršem: mamam in očetom? Od najmlajše, komaj 5-letne recitatorke, do vseh pevcev – tako tistih v otroškem pevskem zboru kot solistov, mladih inštrumentalistov, družinskega benda in celo podmladka dramske skupine, ki je navdušil s kratko igro: »Ko staršev ni doma«.

 

Sporočilo pa eno skupno: »Hvala, dragi starši, ker nas vzpodbujate, ker ste vedno ob nas, ste naša »taxi služba« in preprosto, ker nas imate radi!«

»Veseli smo, ko vidimo, da v očeh otrok in mladih še žari iskrica. Da se vsako leto znova veselijo, da bomo skupaj pripravili presenečenje za starše, da z veseljem hodijo na vaje, nastopajo, se družijo in so po zaključenem projektu zadovoljni,« pravijo mentorji planinskih otrok, ponosni, da tudi najmlajši hodijo po njihovih stopinjah. »Največje darilo pa je, ko se po končani prireditvi povsem spontano, od lovljenja rdeči v lica, otroci povežejo v krogu in zapojejo: »Mi se imamo radi, radi radi, radi …«

Na dogodku so nastopile tudi igralke z odlomkom še vedno aktualne komedije »Recept za hujšanje«. Otroci so na delavnici izdelali in starše presenetili tudi s posebno rožico iz koruze, Planinske gospodinje pa so za vse nastopajoče otroke sešile unikatne predpasnike. Ti bodo, zagotovo, postali obvezna oprema za nadaljnja doživetja v domačih gospodinjstvih.

Foto: B. R.