50. obletnica podjetja SLO-CAR

datum: 22.03.2024
kategorija: Novice

Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina podjetju Slo-car, ob 50. obletnici delovanja

V Poslovni coni Mirce je podjetje SLO-CAR s slovesnostjo obeležilo 50. obletnico delovanja. Podjetje, ki je trdno zasidrano v ajdovsko skupnost z družinsko tradicijo, je svoj sloves utrdilo v prevozniški panogi. Za uspešno 50-letno delovanje jim je župan Tadej Beočanin izročil županovo jubilejno priznanje. Čestitke!

Podjetje Slo-car praznuje 50 let delovanjaObčina Ajdovščina nudi podjetništvu odlična izhodišča – bodisi za začetek bodisi za nadaljevanje razvojne poti. Marsikdo ob pogledu s hitre ceste na nove poslovne objekte osupne in pritrdi dejstvu, da je podjetništvo v Ajdovščini doseglo neverjeten preboj. Tudi podjetje SLO-CAR je del uspešne poslovne poti ajdovske skupnosti, ki že 50 let z napredno tehnologijo krepi svojo vlogo v tranzitni panogi. Kar pomeni, da je uspešno kljubovalo vsem krizam in je uspelo s svojo neomajno vizijo ostati in postati pomemben akter na področju prevozništva. Pomenljiv je podatek o njihovemu dosegu in preboju – s svojimi tovornimi vozijo že v več kot 20 državah in 1000 lokacijah širom Evrope. Vse od začetka dalje, ko je prvi lastnik Milan Slokar zasnoval poslovno pot z nakupom prvega kopača, je vizija podjetja temelječa na spoštovanju danih obljub. In to ostaja glavna vrednota podjetja še danes, ko je vajeti prevzel sin Luka. »Prav tovrstna podjetja, trdno zasidrana v lokalno skupnost, ki kljubujejo vsem sunkom burje, v občino vnašajo veliko perspektivnosti, napredka in razvoja. Poleg trdne in uspešne poslovne poti pa vaše podjetje slovi tudi po družbeni odgovornosti. Ob tej priložnosti vam izrekam poseben poklon,« je na slovesnosti zbrane nagovoril župan Tadej Beočanin, ki je podjetju za uspešno 50-letno poslovno pot izročil županovo jubilejno priznanje.

Slovesnost je sicer minila v družabno-zabavnem duhu. Zbrane so poleg vodstva podjetja nagovorili tudi predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije in pa predsednik domače obrtne zbornice David Pizzoni.