Radio ROBIN v živo z Lavričevega trga

datum: 09.09.2020
kategorija: Novice

Robinova turneja 2020

V četrtek, 10. septembra, bo na Lavričevem trgu gostujoča turneja Radia ROBIN, ki bo že od ranega jutra iz mobilnega studia oglašal v živo s prenovljenega mestnega jedra. V jutranjem programu se bodo predstavili inovativni programi naše občine, za glasbeno spremljavo bo poskrbela domača skupina Year of the Rookie.

Radio ROBIN si je namesto tradicionalne Robinove zabave zaradi negotove situacije in v skrbi za zdravje ter varnost obiskovalcev, zastavil drugačen izziv in se med 5. in 11. septembrom podal na Robinovo turnejo 2020 #SkupajZmoremo, s katero bo Robinova ekipa z mobilnim studiem obiskala 13 krajev. V četrtek, 10. septembra, prihaja na Lavričev trg v Ajdovščino. Vodja projekta Klemen Mozetič je ob tem izpostavil: »Na ta način se želimo predvsem približati poslušalcem, saj smo vpeti v lokalni prostor in smo tako zajeli večino občin, kamor sega naš signal. Rdeča nit ostaja dobrodelnost, ki nas še bolj povezuje. Povsod smo toplo sprejeti in se že veselimo naslednjih etap vse do petka, ko bomo sklenili enotedensko pot v Novi Gorici.« Martina Arčon, glavna in odgovorna urednica Radia Robin pa dodaja: »Običajno pridejo poslušalci k nam, tokrat pa se mi selimo k njim domov, s čimer nenazadnje kažemo svojo inovativnost. Posebej smo veseli, da je ambasador dobrodelne akcije v sklopu Robinove turneje za pomoč 11-letnemu Mihu iz Vipavske doline, ki se bori z mišično distrofijo, veliko nogometno ime JAN OBLAK, ki podarja majico s podpisom, rokavice in nogometne čevlje. Donacije se vneto stekajo in tudi na licitaciji se zneski vse bolj višajo.«

Z Robinovo turnejo najbolj poslušani radio na severnem Primorskem praznuje svoj 26. rojstni dan. S turnejo želijo poslušalce seznaniti z raznolikimi kraji, ljudmi, običaji ter posebnostmi naših turističnih destinacij, denimo:  Doline Soče, Goriških Brd, Krasa in Nove Gorice z Vipavsko dolino. Obenem širijo dobro voljo, gostijo različne glasbenike in skupaj s Kulturno-turistično-športnim društvom Stomaž 87 vabijo k pomoči dečku »z jekleno voljo«, kot pravi njegova mama Petra – da mu bo z zbranimi sredstvi olajšano vsakodnevno premagovanje ovir zaradi neozdravljive bolezni. Več na www.robin.si!