Bodimo strpni in odgovorni!

datum: 07.04.2020
kategorija: Koronavirus

Danes obeležujemo svetovni dan zdravja. Zahvaljujem se vsem zdravstvenim delavcem, ki v teh dneh skrbijo za občanke in občane ter jim izrekam poklon za predano delo. Njihovo delo je v času te zdravstvene krize še toliko bolj izpostavljeno. Zahvaljujoč krizi tudi občani prepoznavamo zmogljivosti našega zdravstvenega sistema in pomen vsem dostopnega javnega zdravstva.

Od nedelje imamo na območju Občine Ajdovščina potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom. Pričakovati je, da bo število okuženih še naraščalo, zato pozivam vse občanke in občane k strpnemu ravnanju in doslednemu izvajanju preventivnih samozaščitnih ukrepov.

ostani doma Tudi v naslednjih dneh delujmo preventivno in samozaščitno. S tem bomo pripomogli k omejitvi širjenja okužbe, ki bi s povečanjem števila obolelih utegnila preobremeniti zdravstveni sistem. Vse občanke in občane zato pozivam k strpnosti in doslednemu upoštevanju vseh ukrepov, saj bo to v prihodnjih dneh in tednih odločilnega pomena. Ključno je zavedanje, kako pomembno je ravnati samozaščitno in dosledno izvajati higieno rok in kašlja. Stike omejite le na družinske člane, dosledno upoštevajte vse prepovedi in ukrepe in se izogibajte opravkom, ki niso nujni.

Obenem pa se zavedajte, da gre za virusno obolenje, ki lahko doseže vsakega izmed nas. V teh negotovih časih sta strpen odnos in pomoč obolelim in njihovim družinskim članom še kako pomembna. Oboleli s koronavirusom ravnajo odgovorno in upoštevajo navodila pristojnih služb. Potrudimo se, da bomo enako ravnali tudi sami.

Poskrbite zase in za druge. Ostanite zdravi!

 

Tadej Beočanin, župan