Županova čestitka občankam ob dnevu žena

datum: 08.03.2020
kategorija: Novice

Čestitke vsem občankam za 8. marec z mislijo, da bomo še naprej odločno utirali poti za spoštovanje in upoštevanje vseh vaših pravic z vizijo solidarne in prijazne skupnosti.

Pomenljivega zgodovinskega dejstva o pomenu in vlogi ženske v današnji družbi ne gre tako zlahka spregledati. Gre za preplet pogumnih, vztrajnih in prevečkrat nevidnih korakov, ki so pripeljali do trdo priborjenih pravic. Dandanes je mesto žensk v družbi vse bolj opazno in cenjeno. Vaše vrline se kažejo v uspešnem usklajevanju družinskih in službenih obveznosti, s čimer izkazujete svojo neustavljivo moč in izjemno predanost. Ob vašem prazniku želim spomniti, da ste enakopraven in pomemben del naše družbe, ki jo ključno soustvarjate. Zaradi vas je lokalna skupnost bogatejša za številne dosežke, ki jih s svojim tenkočutnim pristopom dosegate. S karizmo, odločenostjo in pozitivno naravnanostjo prinašate v našo skupnost vrline prijaznejšega, bolj humanega sveta.

Ponosen sem, da imamo v naši občini izjemne posameznice, ki s svojim predanim delom, energijo in zanosom nesebično spreminjate svet na lepše in boljše za vse. Naj bo zato 8. marec skromen poklon vašemu cenjenemu poslanstvu. Preživite ga v krogu svojih najbližjih – obdane s cvetjem, ki oznanja pomlad. To je hkrati tudi čas, ko narava na novo spleta svoj krogotok in z njim čas novega upanja, želja, pričakovanj in načrtov. Želim vam, da verjamete v svoje zmožnosti, s katerimi boste uresničevale še tako zahtevne cilje. Neustavljiva moč, pogum in vztrajnost pa naj bodo vodilo vašega vsakdana.

Tadej Beočanin, župan