Novo vozilo za prevoze starostnikov

datum: 23.12.2019
kategorija: Novice

Storitev brezplačnih prevozov za starejše je v Ajdovščini zaživela nad pričakovanji. Eno vozilo je bilo premalo za opravljanje vseh potrebnih prevozov, zato je Občina Ajdovščina sklenila pogodbo s podjetjem Avtocenter Crono, ki je za prevoze starostnikov doniralo vozilo Citroen C3 Aircross. Nov avtomobil bo storitev začel izvajati v prihodnjem letu.

sopotnikiiObčina Ajdovščina, Zavod za šport in Zavod Sopotniki so združili moči pri zagotavljanju storitve brezplačnih prevozov za starejše, s katerim starostnikom zagotavljajo višjo kakovost življenja in več samostojnosti. Storitev je v dobrem letu dni zaživela nad pričakovanji, kar dokazuje kako pomembna je tovrstna storitev v naši občini. Trenutno je v bazi 21 aktivnih prostovoljcev, ki so do sedaj z e-golfom, ki ga je v te namene kupila Občina Ajdovščina, prevozili že več kot 28.000 km in opravili okrog 909 prevozov za 186 aktivnih uporabnikov. Povpraševanje po storitvi je vse večje, zato je občina v te namene zagotovila še eno vozilo. »Z dvema voziloma bo omogočeno večje pokrivanje potreb starejših občanov po mobilnosti, s tem pa jim bomo omogočili tudi večjo samostojnost in kakovost življenja,« je povedal župan Tadej Beočanin.

Vozilo je bilo s strani podjetja Avtocenter Crono v petek, 20. decembra, predano izvajalcu storitve. »Avto bo začel z vožnjami po novem letu. Gre za model Citroen C3 Aircross, bencinar, ki bo služilo predvsem daljšim program in bo pokrivalo področje Gore in vožnje do šempetrske bolnice, medtem ko bomo električno namenili prevozom po mestu in bližnjih vaseh«, je še pojasnila vodja oddelka za družbene zadeve Katarina Ambrožič.   

sopotnikStarostniki lahko brezplačni prevoz naročijo vsak dan med 8. in 16. uro na telefonski številki 051 339 944. Medse pa vabijo tudi nove prostovoljce, ki bi radi del svojega časa poklonili humanitarnemu poslanstvu, ki ga opravlja Zavod Sopotniki.