Medalje s kmetijskega sejma

datum: 26.07.2019
kategorija: Novice

Znani so rezultati ocenjevanja vin, ki tradicionalno poteka v okviru kmetijskega sejma Agra v Gornji Radgoni. Na ocenjevanje, ki poteka pred samim sejmom, je svoje vzorce poslalo šest vinarjev iz ajdovske občine, ki so osvojili 16 medalj, od tega tri zlate.

Posestvo Ferjančič s Planine je tudi na ocenjevanju v Gornji Radgoni potrdilo kakovost svojih vin. Merlot letnika 2016 je med vsemi vzorci te sorte osvojil največ točk (88,33) in zlato medaljo. Tudi pinela lanskega letnika je med vsemi vzorci te avtohtone sorte zgornje Vipavske dolina prejela največ točk (85,67) in zlato medaljo, medtem ko je medalja za chardonnay lanske trgatve srebrnega leska. Vinar Čuk iz Velikih Žabelj je prejel štiri srebrne medalje, od tega dve za zelen (lanski in predlanski letnik), po eno pa za sauvignon in zvrst Otus.

Branko Furlan iz vasice z vinskim imenom Zavino je za tri vina lanskega letnika (malvazija, sauvignon in chardonnay) osvojil tri srebrne medalje, njegov sokrajan, tudi Furlan, namreč Bojan, ki trži svoja vina pod znamko Vilan, pa je za sveži beli pinot prejel zlato medaljo in dodal še srebro za chardonnay. Marjan Terbižan s Planine je za pinelo in sauvignon prejel srebrni medalji, z dvema srebroma pa se ponaša  še vinogradništvo in sadjarstvo Krašna iz Budanj, ki je ob zvrsti Cameba Re letnika 2017 z refoškom (!) ugnalo kar nekaj vinarjev iz Istre.