Življenje je lepo!

datum: 28.12.2018
kategorija: Novice

Osrednje sporočilo prazničnega koncerta ob dnevu samostojnosti in enotnosti, 26. decembra zvečer v nabito polni Dvorani prve slovenske vlade, je, da je življenje lepo in da ga je vredno živeti. Praznične besede je pripravil Ljubo Vidrih, predsednik območnega združenja Veteranov vojne za Slovenijo Ajdovščina – Vipava.

Ljubo Vidrih -5567.jpgLjubo Vidrih je v svojem govoru preletel 28 let od osamosvojitve, od dneva, ko »smo Slovenci presegli delitve na naše in vaše« in se odločili, da želimo živeti v samostojni in neodvisni državi, ter se spraševal, »ali se dovolj zavedamo odgovornosti, ki smo jo takrat prevzeli«. »Če imamo krizo vrednot, prav tistih, ki so nas povezovale, je čas, da jih ponovno oživimo,« je opozoril govornik in zaključil z besedami: »Spoštovani, življenje nam bo prineslo še mnogo samostojnost in enotnost 2018 preizkušenj in težav, zato ne gre izgubiti upanja in s tem tudi dejavnega odnosa do sveta, v katerem živimo. Da bomo lahko kos novim nalogam, ki nam jih bo v prihodnje zastavljajo življenje, bomo prej ali slej morali poiskati pravo ravnovesje in etiko, ki bo temeljila na vrednotah spoštovanja, sodelovanja in iskanja kompromisov, ne pa izključevanja in poglabljanja medsebojnih nesoglasij

samostojnost in enotnost 2018 Program koncerta z naslovom Življenja krog so oblikovali glasbeniki – zasedba Bas trio: Barbara Šinigoj, Uroš Trebižan in Egon Boštjančič, ki sta se jim pridružila še Nejc Vrtovec, mojster na klavirski harmoniki in Carlos Yoder, tolkalist iz Lokavca.  S svojim nastopom je navdušil poseben gost večera Smaal Tokk, odlično pa se odrezale tudi pevke iz oddelka za petje na Šoli glasbe in umetnosti Ozlinka. Posebnost prazničnega koncerta je bila tudi interakcija z občinstvom, ki je bilo povabljeno k petju refrenov znanih skladb, za spodbudo so med občinstvom sedeli »skriti« pevke in pevci iz različnih klasičnih zborovskih zasedb. 

samostojnost in enotnost 2018