Zaključena tudi zadnja delavnica - tokrat na Otlici

datum: 26.04.2018
kategorija: Moja pobuda 2018

Zadnja delavnica v sklopu projekta Moja pobuda je bila izvedena za območje Gora na Otlici. Domačini že imajo izkušnje s participativnim proračunom, saj so v preteklem obdobju uspeli urediti dostop do njihovega največjega naravnega bisera, Otliškega okna.

Podžupan Mitja Tripković je izpostavil pomen združevanja ljudi, še posebno pa ga je nagovorila misel izvajalca delavnice Mateja Cepina o tem, da smo bili ljudje v skupnosti nekoč bolj podobni glini, ki se jo je dalo gnesti, sedaj pa čedalje bolj postajamo podobni mivki, ki, če ni namočena, zelo enostavno spolzi med prsti. Če med ljudmi ne bo ponovno vzpostavljena tista vez, ki jo ponazarja voda, to pa je zaupanje, bomo postali individualisti, kar pa dolgoročno lahko vodi v propad naših skupnosti.

Izpostavljena je bila pobuda po ureditvi dostopa do vzletišča za padalce, planince, predvsem pa za reševalce, ko je to potrebno. Padalstvo predstavlja velik potencial za turizem na tem območju, saj je vzletišče Kovk eno od vzletišč z največ letalnih dni v Sloveniji.