V Velikih Žabljah med drugim tudi o ležečih policajih različnih oblik in materialov

datum: 05.04.2018
kategorija: Moja pobuda 2018

Velike Žablje, 4. 4. 2018. Izvedena je bila druga delavnica v sklopu projekta Moja pobuda, ki se je je v Velikih Žabljah poleg predstavnikov krajevne skupnosti in občanov udeležil tudi župan Občine, Tadej Beočanin.

V svojem uvodnem nagovoru je župan izpostavil uspeh participativnega proračuna v prejšnjem obdobju, ki se kaže predvsem v realizaciji predlaganih pobud in v dejstvu, da je bila ideja projekta med občani dobro sprejeta. Po uspešni prvi izvedbi je Ajdovska občina proces participativnega proračuna umestila v statut, obstaja pa tudi možnost, da se bodo za to namenjena sredstva v prihodnosti še višala.

Pobude občanov na delavnici v Velikih žabljah, ki so se je udeležili prebivalci krajevnih skupnosti Velike Žablje in Vipavski križ, so se nanašale na prometno varnost, saj je del cestišča na območju precej prometen, ob tem pa se je izkazalo, da ležeči policaji morda niso najbolj ugodna rešitev. Med možnostmi, ki jih naša zakonodaja še ne predvideva, so tudi ležeči policaji, ki merijo hitrost, ob tem pa spreminjajo trdoto in obliko na način, da jih vozila z ustrezno hitrostjo niti ne občutijo, medtem ko prehitre voznike ustavijo.

S strani mladih je prišla pobuda po zunanjem work - out prostoru, medtem ko si domačini želijo ureditve parkirišč v okolici šole v Vipavskem Križu, ureditve pločnikov in drugih prometnih površin.