Martina Batič na čelu zbora francoskega nacionalnega radia

datum: 15.01.2018
kategorija: Novice

Martina Batič

Ena najboljših slovenskih zborovskih dirigentk mlajše generacije bo septembra prevzela vodenje 95 članskega mešanega zbora Radia France.

Mlada ajdovska zborovska dirigentka Martina Batič, ki je do konca lanskega leta načelovala Zboru Slovenske filharmonije, je ob vseh svojih uspešnih projektih doma in v tujini že sodelovala tudi z zborom Radia Franc, od koder so jo prav na podlagi uspešnega sodelovanja povabili k prijavi na razpis za šefa zbora, in jo tudi izbrali. Septembra bo tako Martina Batič stopila na čelo enega največjih mešanih zborov, ki šteje kar 95 članov. To je velik uspeh, vendar pa Martina ne želi zaspati na njegovih lovorikah. Sama pravi, da se zaradi nove zaposlitve ne bo selila v Pariz, kjer bo delovala v tednih, ko bo to potrebno, pač pa se bo dirigentsko še naprej udejstvovala tudi doma in v tujini.

Martina Batič ima v svoji karieri zapisanih že vrsto pomembnih uspehov in priznanj, med drugim je že osvojila nagrado najprestižnejšega zborovskega tekmovanja za mlade dirigente Eric Ericson, za kar je prejela tudi priznanje Občine Ajdovščina.