Prešernova ulica bo od 15. novembra zaprta

datum: 09.11.2017
kategorija: Novice

Čez teden dni se bo začela prenova Kastre, mestnega jedra Ajdovščine. Najprej bo na vrsti Prešernova ulica. Občina bo lastnike nepremičnin sproti obveščala o poteku del in prometni ureditvi, zato vabljeni na sestanke.

 

Prešernova ulica bo od srede, 15. novembra, zaprta od začetka na Goriški cesti (pri pekarni) do prehoda za pešce pri frizerskem salonu oziroma cvetličarni. Na Lavričev trg bo moč priti od krožišča pri policiji. Po približno mesecu dni bo zaprt tudi ta krak in Prešernova v celoti. Dostop na Lavričev trg bo mogoč po Gregorčičevi ulici (od spomenika), ki bo postala dvosmerna. To seveda velja za avtomobile, medtem ko bo Lavričev trg ves ta čas dosegljiv peš, najlažje s parkirišča za starim mlinom (skozi grajsko pasažo).

Lastnike nepremičnin v Kastri, tako stanovalce kot lastnike ali najemnike lokalov, bo občina na sestankih sproti obveščala o bodočih posegih. Na sestankih se bodo dogovarjali o konkretnih rešitvah. V pomoč jim bo tudi koordinatorka, ki jo je imenoval župan, in bo skrbela za komunikacijo med izvajalcem in stanovalci: barbara.kranjc@ajdovscina.si, 041 616 683.