Turistično informativne table v Vipavskem Križu na 8. grafičnem bienalu Brumen

datum: 10.10.2017
kategorija: Novice

Avtorici turistično informativnih tabel v Vipavskem Križu sta prejeli priznanje za odlično slovensko oblikovanje, dela so uvrščena na 8. grafični bienale Brumen. Javna razglasitev uvrščenih del, slavnostna podelitev nagrad Brumen ter otvoritev pregledne razstave odličnega slovenskega oblikovanja bo 24. oktobra v Narodni galeriji v Ljubljani.

Domači oblikovalki Tea Goljevšček in Urška Černigoj sta na kreativni način oblikovali turistično informativne table, ki pripovedujejo najbolj zanimive zgodbe o Vipavskem Križu in so postavljene na različnih lokacijah po vasi. Uvrstitev na letošnji grafični bienale Brumen je veliko priznanje za avtorici. 

Fundacija Brumen nosi ime Jožeta Brumna, slovenskega pionirja oblikovanja na področju vidnih sporočil, katerega najbolj znano delo so Kosovelovi Integrali (1967). Bienale Brumen pa predstavlja "cvetober slovenskega oblikovanja v preteklih dveh letih". Dela strokovno oceni in nagradi mednarodna žirija. Na letošnji bienale je prijavljenih kar 392 projektov, ki se bodo za nagrade potegovali v 7 kategorijah, najboljši pa bo osvojil veliko nagrado Brumen.