Kinodejka vabi

datum: 19.07.2017
kategorija: Novice

Poletni četrtkovi večeri, od jutrišnjega naprej, so v Ajdovščini rezervirani za slovenski film. Že peto poletje zapored nas KAŠ vabi na dvorišče MC Hiše mladih, na kino pod zvezdami. Priporočljiva oprema za obisk Kinodejke je »dekca«, vstopnine pa ni.

Kinodejka plakat.jpgS pestrim filmskim programom bodo KAŠ-evci na dvorišče MC Hiše mladih zagotovo privabili pisano publiko. Pričenjajo s slovensko mladinsko komedijo Dvojne počitnice scenarista in režiserja Tuga Štiglica. Glavna protagonista filma sta dvojčka, ki skujeta načrt, kako bosta preživela dvojne počitnice med enimi samimi … Prihodnji četrtek, 27. julija, bo na sporedu film Nočno življenje Damijana Kozoleta. Zgodba, ki pripoveduje o vplivu medijev in javnega mnenja na naše življenje, je prejela nagrado za najboljšo režijo v Karlovih Varih. Prvi avgustovski četrtek bo na sporedu taborniški Gremo mi po svoje, čez teden dni pa film Vinka Möderndorferja Pokrajina št. 2, posnet po njegovem istoimenskem romanu – film je bil izbran kot slovenski predlog za najboljši tujejezični film na 82. izboru oskarjev, vrteli so ga na 65. Beneškem filmskem festivalu, na 11. Festivalu slovenskega filma pa je bil izbran za najboljši film. Ogleda vreden je tudi film Psi brezčasja režiserja Mateja Nahtigala. Gre za prvi slovenski film noir, kriminal, mafija, politične spletke … Letošnjo kinodejko bo zaključil romantični mladinski film, ki si ga bomo ponovno in z veseljem ogledali tudi tisti »žlahtnejšega letnika«, ki smo nekoč ob njem sanjarili in z Jagodo objokovali njeno usodo – Ko zorijo jagode. Avtorica romana je Branka Jurca, režiser filma pa Rajko Ranfl.

 

Kinodejka vabi vsak četrtek ob 22. uri na dvorišče MC Hiše mladih, na ogled filma, predvsem pa na prijetno poletno druženje. V avgustu pa se bodo četrtki nadaljevali še v KAŠ-ev letni vrt, ki bo s petkovimi koncerti, sobotnimi delavnicami ter nedeljskimi glasbenimi večeri, začinjenimi z degustacijami, doživeto poživil letošnje ajdovsko poletje. Več o KAŠ-evem letnem vrtu …