Poletje v knjižnici

datum: 30.06.2017
kategorija: Novice

Poletavci, poletni bralci 2016

Lavričeva knjižnica Ajdovščina od danes naprej posluje po poletnem urniku. Se je pa nekaj knjig odločilo za počitnice na bazenu, kjer si jih boste lahko sposojali. Počitnice pa si lahko popestrite tudi z obiskom poletnih dejavnosti v Lavričevi knjižnici.

 Poletni urnik knjižnico ob sobotah zapira – pozor, 1. julija bo torej knjižnica zaprta. Lavričevo knjižnico v Ajdovščini lahko obiščete ob ponedeljkih in torkih med 10. in 18. uro ter ob sredah, četrtkih in petkih med 8. in 16. uro. Krajevna knjižnica v Vipavi bo preko poletja odprta ob ponedeljkih od 8. do 14. ure ter ob sredah od 15. do 18.30, knjižnica v Podnanosu ob sredah med 11. in 14. uro ter v Dobravljah ob sobotah med 8. in 12. uro.

Otroci so še posebej vabljeni na Poletne dejavnosti. Delavnice so brezplačne, obvezna pa je prijava – več o Poletnih dejavnostih. Če pa ste navdušeni nad branjem, potem se priključite akciji Poletavci – poletni bralci. Projekt je namenjen otrokom med 7. in 12. letom starosti, ki se odločijo, da bodo med počitnicam brali vsaj 30 dni po pol ure na dan – berejo pa lahko karkoli. Več o akciji boste izvedeli v knjižnici, kjer se lahko tudi prijavite.

Tudi to poletje si bo knjige moč izposojati na ajdovskem bazenu. Pisanja željne odrasle pa vabi tečaj kreativnega pisanja Poletna pisarija, vodil ga bo Bojan Bizjak, potekal pa bo vsak drugi torek do konca avgusta ob 18. uri v Lavričevi knjižnici.