Zlata plaketa trobentaču Gregorju Kodermacu

datum: 17.04.2017
kategorija: Novice

Učenci Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina so se udeležili številnih regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj, na katerih so dosegli odlične uspehe. Najuspešnejši je bil trobentač Gregor Kodermac, ki je na TEMSIG-u prejel zlato plaketo.

TEMSIG je edino državno tekmovanje glasbenikov v Sloveniji in poteka že 46 let. Že sama udeležba na njem je za učenca velik uspeh, saj so kriteriji zelo visoki, žirije pa sestavljene iz priznanih domačih in tujih glasbenikov. Tekmovanje poteka tako, da se vsaka tri leta skupine tekmovalnih disciplin zamenjajo, pa tudi regije, v katerih  tekmovanje poteka, se izmenjujejo, saj je dogodek tudi organizacijsko in finančno zahteven. 46. TEMSIG se je tako odvijal v gorenjski regiji, kjer so ga gostile glasbene šole Radovljica, Jesenice, Tržič, Kranj in Škofja Loka, tekmovali pa so v disciplinah trobila, tolkala, kitarski duo, klavirski duo, harmonika, tamburice, komorne skupine z godali in klavirjem ter jazz-solo.

Letos se je Temsiga udeležilo sedem učencev ajdovske šole - trije kitarski dui in en trobentač. Kitaristi Erik Curk in Ožbej Gruden ter Ela Mermolja in Eva Mavrič Novak (njuna mentorja sta Matjaž Remec in Ante Radnić) so prejeli srebrno plaketo na regijskem delu tekmovanja, duo Lea Podgornik in Luka Grmek Seražin (mentor Ante Radnić) ter trobentač Gregor Kodermac (njegov mentor je Andrej Kobal, na klavirju ga spremlja Ana Knez) pa so se kot prejemniki zlatih regijskih priznanj udeležili državnega tekmovanja. Kitarista sta prejela 90 točk in srebrno plaketo, Gregor pa 95,67 točk in zlato plaketo. Nagrajen je bil tudi s snemanjem tekmovalnega programa na Radiu Koper in ga bomo lahko poslušali v eni od četrtkovih oddaj, ki jih koprski radio že več let posveča prav mladim uspešnim glasbenikom.