Septembra se oglasijo 'Jesenske serenade'

datum: 07.09.2016
kategorija: Novice

Zveza kulturnih društev Ajdovščina kot vsako leto v sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko tudi letos v mesecu septembru pripravlja 'Jesenske serenade', koncerte mladih glasbenih ustvarjalcev. Tudi tokrat bodo štirje koncerti in sicer dva v grajski kleti v Vipavskem Križu in dva v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini. Vsi štirje koncerti se bodo zvrstili ob petkih ob 20. uri. Vstopnine ni!

V petek, 9. septembra, se bo v grajski kleti v Vipavskem Križu predstavila skupina Vox Arsana, vokalni kvartet s Ptuja. Koncertni večer so poimenovali 'My favorite things', gre pa za izbor lastnih priredb svetovnih uspešnic swinga, filmske glasbe in izvirne avtorske glasbe.

Na drugem koncertu 16. septembra, prav tako v grajski kleti v Vipavskem Križu, bo igral Kvartet SF/RTVSLO.SIT (flavta, violina, viola in violončelo). Delovni naslov 'Mozart na obisku' napoveduje, da bo med grajskimi stenami zvenela glasba Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Tretji koncert v petek, 23. septembra, se zaradi zasedenosti Pilonove galerije seli v Lavričevo knjižnico. Zasedba Le Phenix (na fotografiji) igra na kopije renesančnih flavt iz zbirke dunajskega muzeja starih instrumentov. Tudi glasba bo 'stara', iz štirinajstega stoletja.

Jesenske serenade bodo izzvenele 30. septembra, prav tako v Lavričevi knjižnici z večerom 'V vrtincu'. Predstavil se bo Brežičan Uroš Vegelj s tubo.

Vse večere vrhunskih mladih glasbenikov bosta kot vsa leta doslej dopolnjevala igralca Tina Uršič in Dejan Pevčević.