Mladi parlamentarci o pasteh mladostništva

datum: 02.03.2016
kategorija: Novice

V veliki sejni sobi ajdovske občinske stavbe danes poteka prav posebna razprava. Na 19. otroškem medobčinskem parlamentu zasedajo mladi iz ajdovskih in vipavskih šol. Tema letošnjega parlamenta so pasti mladostništva.

19. medobčinski otroški parlamentLetošnjega parlamenta se udeležujejo predstavniki vseh ajdovskih in vipavskih osnovnih šol ter vipavskega CIRIUS-a. Po uvodnem nagovoru je predsednica Medobčinskega društva mladine Ajdovščina Kristina Valič besedo predala mladim, ki so izvolili predsedstvo parlamenta. Predsedujoči Nejc Bergant iz OŠ Dobravlje pa je za začetek k besedi povabil ajdovskega župana Tadeja Beočanina. Župan je mladim izrekel gostoljubje v prostoru, kjer sicer potekajo pomembne razprave o razvoju občine. Svetoval jim je pozitivno in odprto razpravo, z ugotavljanjem problemov in iskanjem rešitev, kar je vedno mogoče doseči s pogovorom. Položil jim je na srce, naj zagovarjajo svoja mnenja, ter da je konstruktivna kritika vedno dobrodošla.

19. medobčinski otroški parlamentVse dopoldne bodo potekale razprave, nato se bodo mladim pridružili gostje – komandir Policijske postaje Ajdovščina, predstavnica Ljudske univerze Ajdovščina in nekdanji odvisnik Simon Popovič.

Za konec pa bodo strnili še zaključke svojih debat ter izbrali predstavnika, ki bo aprila v državnem parlamentu zastopal mlade iz zgornje Vipavske doline.