Varuhinja človekovih pravic v Vipavi

datum: 26.01.2015
kategorija: Obvestila

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo v sredo, 4. 2. 2015, s sodelavci poslovala v Vipavi. T. i. poslovanje zunaj sedeža je oblika dela Varuha človekovih pravic RS, katere namen je približati institucijo tistim, ki jo potrebujejo in ne morejo priti v Ljubljano. Povprečno enkrat na mesec varuhinja s svojimi sodelavci obišče določen predel Slovenije.

Varuhinja se bo v Vipavi dopoldne najprej pogovarjala z vsemi, ki bodo ocenili, da jim lahko pomaga pri uveljavljanju njihovih pravic. Za pogovor z njo in njenimi sodelavci se je treba prijaviti na brezplačno telefonsko številko 080 15 30 najkasneje do torka, 3. 2. 2015, do 12. ure.  

Po pogovorih s pobudniki se bo varuhinja sestala z županom Vipave mag. Ivanom Princesom, zatem pa bo ugotovitve poslovanja predstavila na krajši novinarski konferenci v prostorih občine. Novinarska konferenca naj bi bila predvidoma ob 15:30, točna ura pa bo objavljena na spletnih straneh Varuha www.varuh-rs.si dan pred poslovanjem, ko bo znano tudi točno število prijavljenih na pogovore.

Lep pozdrav!

Nataša Kuzmič

Svetovalka za odnose z javnostmi