Namenite 0,5 % dohodnine domačim organizacijam v javnem interesu

datum: 10.12.2014
kategorija: Obvestila

Vsak davčni zavezanec se lahko odloči, da 0,5% svoje dohodnine nameni za financiranje splošno koristnih namenov. Na seznamu organizacij, ki so upravičene do teh donacij, je tudi preko 30 domačih društev, omogočimo jim še boljše delo!

Prosimo vas, da del svoje dohodnine za leto 2014 namenite ajdovskim organizacijam. Poudariti velja, da se zaradi tega vaša dohodnina ne bo nič povečala – le delež sredstev, ki gredo direktno v državni proračun, se bo zmanjšal za navedeni odstotek. 

Organizacijam bodo tako zbrana sredstva dobrodošla in jih bodo namenila izvedbi svojih programov. S svojim prispevkom boste tako omogočili še več aktivnosti v našem okolju. Časa za odločitev je do konca decembra, postopek pa zelo preprost.

Organizacije, ki so upravičene do teh donacij, vsako leto določi Vlada RS na predlog finančnega ministrstva. 

Kako podarim pol odstotka svoje dohodnine:

1. Pregledate seznam in izberete do največ 5 organizacij, ki jim želite podariti svoj del dohodnine; skupaj lahko podarite največ 0,5 % dohodnine, v primeru več organizacij ta odstotek razdelite.

Seznam domačih organizacij

Seznam vseh organizacij

2. Izpolnite temu namenjen obrazec s svojimi podatki in podatki organizacij, ki jim podarjate del dohodnine, možnosti je več:

- preko spletne strani eDavki: 

- ali pa pisno ali ustno na vaši davčni upravi, s pomočjo obrazca

Dodatne informacije lahko poiščete na vašem davčnem uradu, ali na spletni strani FURS.