Gora brez elektrike

datum: 04.12.2014
kategorija: Obvestila

Takole danes izgleda na Gori, foto: M. Tomažič

Gorjani so se zjutraj zbudili v mrzlo, ledeno deželo. Od Kovka do Predmeje deluje le še ena transformatoska postaja, težave imajo na Suhem vrhu, v Vodicah … Na terenu so delavci Elektro Primorske, na poti na Goro pa so tudi že njihove gradbene ekipe. Očitno pa napak danes ne bo moč odpraviti, zato so na poti na Goro tudi prvi trije veliki agregati - podjetje Elektro Primorska bo dva agregata namestilo na Vodicah, tretji pa je last Občine Ajdovščina in gre na Suhi vrh.

Nismo še pozabili letošnjega februarja in ledenega oklepa, v katerega je bil zavit lep del naše dežele, pa je žled ponovno tu. Na srečo v precej manjšem obsegu, vendar pa je vreme ponovno pustošilo tudi po naših krajih. Gorsko območje naše občine je v pretežni meri brez elektrike. Poškodovalo je električno omrežje na Suhem vrhu, v Vodicah – iz tega območja še ni natančnih informacij. Od Kovka do Predmeje deluje le še ena trafo postaja. Območje je pod žledom, še vedno dežuje in piha.

Trenutno so na terenu ekipe Elektro Primorske, gradbene ekipe podjetja se sicer trudijo odpraviti napake, vendar pa danes to ne bo mogoče. Zato na Goro potujejo prvi agregati - na Vodicah bo dva velika agregata namestilo Elektro Primorska, na Suhem Vrhu pa bo enega svojih velikih agregatov namestila Občina Ajdovščina.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo do večera še deževalo, nato pa naj bi se vreme umirilo.

Spremljajte napovedi

Sproti vas bomo obveščali s svežimi informacijami.