Prazniki spominov

datum: 28.10.2014
kategorija: Obvestila

Pred nami je praznični konec tedna – dnevu reformacije sledi dan spomina na mrtve. Ajdovska tržnica v teh dneh posluje po podaljšanem urniku. Borčevska organizacija vabi na komemorativno slovesnost ob spomeniku padlim borcem v Ajdovščini v ponedeljek, 3. novembra opoldne.

V dneh pred dnevom spomina na mrtve si dajemo veliko opravkov z urejanjem grobov. Cvetje, aranžmaje, sveče in ostale pripravke lahko nabavite tudi na ajdovski tržnici, ki bo do praznika poslovala po podaljšanem urniku.

Tako v predprazničnih dneh, kot na dan praznika, bo predvsem v okolici pokopališč precejšnja prometna gneča. Voznike prosimo za strpnost, od doma se odpravite raje kakšno minuto prej, upoštevajte prometno signalizacijo na vaših poteh, vozite varno!

Ajdovska borčevska organizacija pa vabi na komemorativno slovesnost ob dnevu spomina na mrtve. Potekala bo v ponedeljek, 3. novembra 2014, nekaj minut čez poldne, pred spomenikom padlim borcem na Cesti 5. maja v Ajdovščini. Nagovor pripravlja predsednik domače borčevske organizacije Božo Novak, kulturni program pa bodo oblikovali šolarji iz OŠ Šturje.

Občina Ajdovščina vsem občankam in občanom čestita ob dnevu reformacije, dan spomina na mrtve pa naj bo posvečen družini in prijateljem.