Mladi plesalci vabljeni v mednarodno poletno baletno šolo 2014

datum: 07.07.2014
kategorija: Obvestila

Plesno gledališko društvo Primabalerina iz Ajdovščine, v sodelovanju z Glasbeno šolo Nova Gorica in Glasbeno šolo Vinka Vodopivca Ajdovščina ter mestno občino Nova Gorica vabi k udeležbi na IV. mednarodni poletni baletni šoli.

IV. mednarodna poletna baletna šola bo potekala od 18. do 25. avgusta v dopoldanskem času, v Ajdovščini in v Novi Gorici.

Poletna šola je namenjena vsem ljubiteljem plesa in baleta od 6. do 20. leta. Udeleženci bodo poletno baletno šolo zaključili z baletno pravljično predstavo za otroke “Potovanje v svet pravljic”, ki se bo odvijala v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini in na poletnem odru prenovljenega Bevkovega trga v Novi Gorici.

Projekt je vključen v plesno poletje v Novi Goriciv organizaciji Mestne občine Nova Gorica.

Poletna šola bo potekala prve tri dni v Novi Gorici, nato tri dni v Ajdovščini. Predzadnji in zadnji dan je namenjen nastopu.

Udeleženci poletne šole bodo spoznavali in/ali nadgrajevali svoje znanje v osnovah baleta (udeleženci z manjšim obsegom znanja), baletnih vajah za krepitev mišic, kondicijskih vajah, vajah na špicah (udeleženci z večjim obsegom znanja) ter v plesnih delavnicah se bodo naučili plese in osnove artistizma na odru za zaključno baletno pravljično predstavo. Na nastopih bodo skozi ples širši publiki prikazali rezultate prijetne in koristne poletne baletne šole.

Za še več informacij in prijave pobrskajte po spletni strani: www.primabalerina.si ali pokličite predsednico Elizaveto Galić: 031-732-278.