Obvestite GRC, če nameravate kuriti v naravi!

datum: 15.05.2014
kategorija: Obvestila

Občanke in občane naprošamo, da v primeru, ko nameravajo kuriti na prostem ali v naravi, o tem obvestijo Gasilsko reševalni center Ajdovščina na telefon (05) 36-61-123. Tako gasilci ne bodo po nepotrebnem hiteli na intervencijo.

V zadnjem času smo namreč na podlagi prijav občanov ter aktiviranja centra 112 izvozili na intervencijo, čeprav potrebe po posredovanju ni bilo in se je izvajalo kontrolirano kurjenje (Vrtovče, Budanje). Podatki o nameravanem kontroliranem kurjenju v naravi bi tako omogočili prihranek denarja in časa gasilcev, ki tako po nepotrebnem hitijo na intervencijo.

Pri prijavi kontroliranega kurjenja v naravi potrebujemo ime in telefonsko številko (mobilno) osebe za primer preverjanja stanja na terenu (primer: kurjenje ni več kontrolirano - izpod nadzora, po zaključku kurjenja se ponovno pojavi ogenj, kurišče pa nima nadzora ali osebi je postalo slabo, je poškodovana,…).

Da v bodoče ne bi prihajalo do nepotrebnih stroškov ter da bi zadeve ostale pod ustreznim nadzorom vas prosimo, da upoštevate nasvet.

GRC Ajdovščina