Tudi v Ajdovščini bodo ob »Uri za zemljo« ugasnile nekatere luči

datum: 25.03.2014
kategorija: Obvestila

Občina Ajdovščina se pridružuje akciji »Ura za zemljo«, ki letos poteka pod sloganom »uporabite svojo moč ob uri za zemljo«. V soboto, 29. marca 2014, bodo med 20.30 in 21.30 ugasnile javne luči po nekaterih mestnih ulicah. Pridružite se svetovni okoljski akciji tudi vi, z ugašanjem luči ali pa s kakšno drugo okolju prijazno manifestacijo.

Slovenija v svetovnem okoljskem dogodku sodeluje že peto leto, lani je sodelovalo 30 občin. Glavni koordinator projekta je Osnovna šola Mihe Pintarja iz Velenja. Letos pa se mnogim slovenskim občinam in preko 150 državam v svetu pridružuje tudi Občina Ajdovščina.

V soboto, 29. marca 2014, bodo med 20.30 in 21.30 ugasnjene javne luči na naslednjih ulicah:

-         Goriška cesta od nogometnega stadiona do uvoza za Col;

-         Območje C 3 in avtobusne postaje;

-         Tovarniška ulica od uvoza k Sparu do krožišča na Goriški;

-         Območje C 2; 

-         Šturski park;

-         Lavričev trg, Prešernova ulica, Gregorčičeva ulica; 

-         Ulica Quiliano do Športnega centra Ajdovščina;

-         Vilharjeva ulica na območju srednje šole.

Stanovalce in pozne sprehajalce območij, kjer bo v soboto zvečer eno uro tema, prosimo za razumevanje. Gre za okoljski projekt, ki naj bi spodbudil k razmišljanju o problematiki našega odnosa do okolja in spremembi le-tega.

Vabimo vas, da se tudi vi pridružite svetovni okoljski manifestaciji, v soboto zvečer ugasnite luči, pridružite se čistilni akciji v vašem kraju, ločujte odpadke, predvsem pa se odločite za spoštljiv odnos do okolja.