Obvestilo – prosimo organizirane skupine na poti na slovesnost v Križno Goro za predhodno najavo

datum: 27.08.2013
kategorija: Obvestila

V nedeljo, 1. septembra 2013, bo za Križno Goro (nad Colom) potekala slovesnost ob odkritju spomenika Vstajenju Primorske. Naprošamo vse organizirane skupine, ki se na slovesnost odpravljajo z avtobusom, da svoj prihod najavijo Joštu Černigoju, ki bo skrbel za logistiko.

V nedeljo, 1. septembra 2013 ob 13. uri, bo za Križno Goro potekala slovesnost ob odkritju spomenika pesmi Vstajenju Primorske. Pesnik in partizan Lev Svetek Zorin je namreč pesem napisal prav na tem rajskem kotičku naše Gore. Slavnostni govornik na slovesnosti bo Boris Pahor.

Križna Gora je vasica nad Colom. Na dan slovesnosti bo na poteh do Križne Gore veljal poseben prometni režim, pod nobenim pogojem pa do spomenika ne bo mogoče priti z večjimi avtobusi. Vendar pa bo iz Cola organiziran kombi prevoz, v okolici pa bo tudi dovolj parkirnih mest.

Da ne bi kasneje prihajalo do težav, ali celo prometnih zamaškov, naprošamo vse organizirane skupine, ki na slovesnost prihajajo z avtobusi, za vnaprejšnjo najavo. Javite se Joštu Černigoju, jost.cernigoj@ajdovscina.si ali 05/36 59 128.