Razglas požarne ogroženosti še vedno velja!

datum: 30.07.2013
kategorija: Obvestila

Kljub sinočnjim nalivom še vedno velja razglas požarne ogroženosti naravnega okolja! Za presušeno naravo je bilo padavin premalo, predvsem pa so bile preveč silovite, da bi suha zemlja in rastlinje uspelo posrkati dovolj vode. Na srečo na območju občine Ajdovščina doslej nismo zabeležili večjih težav, niti zaradi požara, niti zaradi včerajšnje nevihte.

Včeraj zvečer je silovit veter podrl drevo med Cesto in Lokavcem ter sprožil skalo, ki se je z Mišjega brda nad Dobravljami zavalila v vas. Drevo so gasilci iz ajdovskega GRC-ja že razrezali, skala pa ni povzročila nobenih težav ali škode.

Razglas požarne ogroženosti naravnega okolju kljub dežju velja naprej! Gasilska straža je na obhodih in kršitelje po potrebi tudi kaznuje!

Razen manjšega požara zaradi strele, ki se je vnel še pred razglasom, ajdovski gasilci doslej niso imeli opravkov s požari v naravi. Občanke in občani ste torej resno vzeli opozorila, ki do preklica razglasa še vedno veljajo. Hvala in držimo pesti, da bi to poletje minilo brez naravnih nesreč.