Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina obvešča in opozarja

datum: 18.02.2013
kategorija: Obvestila

Zabojniki pred Zbirnim centrom v Dolgi Poljani so odstranjeni; bodite pozorni in previdni pri odlaganju lesnega pepela, kam in kako z zelenim vrtnim odpadom.

Zabojniki pred zbirnim centrom so odstranjeni

Kontejnerji pred odlagališčem so odstranjeni, februar 2013Zabojniki za zbiranje komunalnih odpadkov, ki so bili nameščeni pred vhodom Zbirnega centra pod Dolgo Poljano, so z mesecem februarjem odstranjeni.

Na lokaciji, kjer so se zbirali odpadki izven delovnega časa Zbirnega centra, je odslej prepovedano puščati kakršne koli odpadke. Odpadke iz gospodinjstev je možno še naprej, brez doplačila, oddajati v delovnem času Zbirnega centra.

Pozornost in previdnost pri odlaganju lesnega pepela!!

Pozorno s pepelom, komunala, februar 2013Lesni pepel ni biorazgradljiv odpadek, je pa izredno bogat potencialni vir kalija za rastline, zato je dobro, da konča svojo pot kot sestavina v kompostu. V kolikor čistega lesnega pepela ne kompostirate, ga odložite v rjav zabojnik, v katerem se zbirajo biorazgradljivi kuhinjski odpadki. Pri tem je nujno potrebna previdnost: zbran pepel pustite nekaj dni zunaj v kovinski posodi in šele, ko ste prepričani, da ne vsebuje žerjavice oziroma je ta pogašena, ga lahko odložite v rjav zabojnik na ekološkem otoku.

 

Zeleni vrtni odpad

Zeleni vrtni odpad, februar 2013Zeleni vrtni odpad (rože, plevel, listje, pokošena trava, obrezano grmičevje, veje dreves...) je biorazgradljiv odpadek, ki nastaja pri delu na vrtovih, na zelenicah, pri urejanju živih mej,  v sadovnjakih.

Zeleni vrtni odpad je prepovedano mešati z drugimi odpadki oziroma ga odlagati na ekoloških otokih. 

KAM IN KAKO Z ZELENIM VRTNIM ODPADOM?

1. Zeleni vrtni odpad kompostirajte na svojem vrtu z namenom pridobivanja koristnega organskega gnojila.

2. V kolikor ne kompostirate, pripeljite odpadek v Zbirni center Pod Dolgo Poljano in ga brezplačno oddajte.

3. Odvoz zelenega vrtnega odpada naročite komunali: za večje količine naročite dostavo 7m3 kontejnerja, manjše količine do 2m3  pa  odpeljemo s poltovornim vozilom; v soseskah se lahko skupaj dogovorite za naročilo kontejnerja in si strošek odvoza porazdelite.

4. NOVO! Na dom vam dostavimo 120 l ali 900 l zabojnik za redno zbiranje zelenega vrtnega odpada. Frekvenca praznjenja se določi po dogovoru (npr. na 14 dni ali 1x mesečno). Odvoz se zaračuna po veljavnem ceniku KSD d.o.o. Ajdovščina.

Enkraten odvoz zelenega vrtnega odpada naročite na GSM 031 302 985. Za najem 120 l ali 900 l zabojnika pokličite na tel. št. 05 365 97 51 ali 05 365 97 13.