Evropska komisija je pričela s kampanjo za trajnostno mobilnost v mestih - sodelujte s svojimi idejami!

datum: 18.07.2012
kategorija: Obvestila

Iz slovenskega predstavništa Evropske komisije sporočajo, da se je pričela kampanja za trajnostno mobilnost v mestih - Du the right mix.
S kolesom, z avtobusom, z vlakom, z rolerji ali kar peš – možnosti za izbiro oblik prevoza je neskončno. Osebni avtomobil tako že dolgo ni več edino prevozno sredstvo za potovanja in izlete. S kolesarjenjem lahko poskrbite za svoje zdravje, na rolerjih doživite svet iz druge perspektive, spoznate nove ljudi z deljenjem avtomobila na potovanjih ali pa prihranite čas za delo kar na vlaku.

Evropska komisija je začela triletno kampanjo za trajnostno mobilnost v mestih. Glavni cilj kampanje je ozaveščati javnost o prednostih kombiniranja različnih oblik prevoza v mestih.
Organizatorji iz 31 držav (vse države članice EU, Hrvaška, Islandija, Lihtenštajn in Norveška) lahko predlagajo svoje aktivnosti za spodbujanje trajnostne urbane mobilnosti na spletni strani kampanje: www.dotherightmix.eu. Za podporo projektom, ki bodo dokazali pomembne učinke mreženja in širok domet v javnosti na lokalni, regionalni in/ali nacionalni ravni ali celo ravni EU, je na voljo tudi sklad v skupni vrednosti 500.000 evrov.

Kdo lahko sodeluje?
V kampanji lahko sodelujejo posamezniki, podjetja in neprofitne organizacije, kot so šole, nevladne organizacije ali javni organi, ki lahko zaprosijo za finančno pomoč Evropske komisije v višini do 7.000 evrov.

Katere aktivnosti so upravičene do sofinanciranja?
Do sofinanciranja so upravičene aktivnosti, ki bodo organizirane med 15. novembrom 2012 in 30. junijem 2013.

Zmagovalni projekti bodo objavljeni v začetku leta 2013. Kampanja za trajnostno mobilnost v mestih se navezuje na evropski teden mobilnosti, ki poteka vsako leto od 16. do 22. septembra.

Za podrobnejše informacije in prijavo aktivnosti obiščite spletno stran kampanje (na voljo v angleščini): www.dotherightmix.eu/

Evropska komisija
Predstavništvo v Sloveniji