Pozor! Šolarji na cesti!

datum: 24.08.2011
kategorija: Obvestila

Prvi šolski dan je pred vrati, z njim se bodo na šolske poti, ki marsikdaj prečkajo nevarne prometne odseke, vsuli otroci. Prve dni so običajno še razigrano počitniški, zato naprošamo voznike, da so še bolj pazljivi in skrbni na cesti, kot običajno. Poskrbimo, da bodo šolarji varni na šolskih poteh!

Svet za preventivo in vzgojo otrok v cestnem prometu Ajdovščina je že v pripravah na vsakoletno akcijo Varna pot v šolo, ki poteka v prvem šolskem tednu. Tudi letos bodo na najbolj nevarnih odsekih šolskih poti na nadobudno mladež pazili prostovoljci. Pomoč so že obljubili člani Planinskega društva Ajdovščina, AK Motorsport Ajdovščina in Društva upokojencev Ajdovščina. Oblečeni v odsevne brezrokavnike bodo dežurali ob prihajanju otrok v šolo ter odhajanju z nje na običajnih mestih: na celotni Goriški ulici, na Bevkovi, Tovarniški in Idrijski v mestu Ajdovščina, pa tudi pri OŠ Dobravlje, na šolski poti do podružnice v Črničah in pred šolo na Colu.

V prvih šolskih dneh bodo v okolici šol poostreno dežurali tudi policisti PP Ajdovščina. V sklop preventivnih dejavnosti ajdovskih policistov spadajo tudi obiski šolarjev, kjer jim predstavijo svoje delo, predvsem pa se z njimi pogovarjajo o varnosti v prometu.

Vse voznike naprošamo, da upoštevajo navodila prostovoljnih varuhov šolarjev! Starši, ki boste s svojim vozilom otroke pripeljali do šol, pazite kje ustavljate in kako vaši otroci izstopajo iz vozila. Bodite previdni pri manevriranju na parkiriščih – prav takšni manevri so običajno najbolj nevarni. Ne parkirajte niti ne ustavljajte na prostorih za avtobus – ta problematika je najbolj izrazita pred obema mestnima šolama.
Če bo vaš otrok sam hodil v šolo, vam svetujemo, da šolsko pot skupaj z njim prehodite že v dneh pred 1. septembrom ter ga opozorite na nevarne prometne pasti.

Prostovoljcem, ki bodo pomagali varovati šolarje, se že vnaprej zahvaljujemo za pripravljenost, šolarjem pa želimo uspešen in vesel začetek novega šolskega leta!

Svet za preventivo in vzgojo otrok v cestnem prometu Ajdovščina