Vozniki pozor - 1. september je tu!

datum: 30.08.2010
kategorija: Obvestila

S 1. septembrom se ponovno pričenja živahni "živ-žav" na naših šolskih poteh. Polni počitniških vtisov bodo šolarji prve šolske dni še precej raztreseni, torej bo v tem času previdnost na prometnih površinah popolnoma v rokah voznikov in seveda odraslih, ki bodo najmlajše spremljali do šol.

Šolarji se skozi igro o varnosti učijo na vsakoletni prireditvi Sveta za preventivo in vzgojo otrok v cestnem prometu Igrajmo se za varnostTako kot vsa leta doslej pa se na prihod šolarjev pospešeno pripravlja Svet za preventivo in vzgojo otrok v cestnem prometu. Pomoč so že obljubili člani PD Ajdovščina, DU Ajdovščina in AK Ajdovščina Motorsport, ki bodo ob najbolj prometnih dnevnih terminih dežurali na najbolj kritičnih točkah šolskih poti. Prosimo vse voznike, ki bodo s svojimi vozili križali šolske poti, naj upoštevajo navodila prostovoljcev, prepoznali jih bodo po odsevnih brezrokavnikih. Svojih vozil naj ne parkirajo na prehodih za pešce, šolskih poteh, pločnikih, klančinah ter na načine, ki bi morebiti lahko ovirali avtobusne prevoze šolskih otrok. Opozoriti velja, da bodo v nasprotnem primeru pristojne službe zoper kršitelje ukrepale v skladu s svojimi pooblastili.
Tudi z letošnjim pričetkom šolskega leta se voznikom obeta drobna novost – v Črničah jih bo ob regionalni cesti na hitrost njihove vožnje opozarjala nova preventivna radarska postaja. Podatki iz obstoječih takšnih postaj v Dobravljah in na Cesti namreč kažejo, da se je promet skozi obe naselji dejansko umiril, zato Svet za preventivo in vzgojo otrok v cestnem prometu nadaljuje s projektom postavljanja preventivnih radarskih postaj.
Počasi, previdno in varno na cesti!

Občina Ajdovščina