Vsa obvestila

Budanje: neformalno druženje se je nadaljevalo tudi po koncu delavnice

datum: 11.05.2016
kategorija: Moja pobuda

Udeležba na tretji delavnici o participativnem proračunu v Budanjah je bila najvišja doslej. Predlagane pa so bile pobude s področij izobražeanja, kulturne dediščine, ureditve prostora, gradnje skupnosti in športa.

Pravijo, da okolje vpliva na človeka. Če je to stimulativno, bodo ustvarjalni tudi ljudje v njem, če ni navdihujoče, pa je verjetnost za ustvarjalnost manjša. Novo prenovaljena stara osnovna šola v Budanjah, ki je v torek, 10. maja 2016 gostila tretjo delavnico o participativnem proračunu, je udeležence in udeleženke vsekakor spodbujala k ustvarjalnosti.

Približno 20 udeleženih s področja Dolina – vzhod, ki združuje krajevne skupnosti Budanje, Dolga Poljana, Žapuže in Lokavec, se je med razvijanjem pobud tudi medsebojno povezalo do te mere, da so ob dobri kapljici ostali skupaj še po formalnem koncu delavnice.

Pobude, ki so jih predlagali, pokrivajo zelo različna področja in so tudi dobro razporejene med infrastrukturne in vsebinske. S projektom Moja pobuda namreč iščemo prav ustrezno ravnotežje med infrastrukturo in povezovanjem občank in občanov.

Druga delavnica za območje Dolina – vzhod bo v Lokavcu, 13. maja 2016.