Koledar dogodkov

Dogodek: Bertoncini / Lehn duo v Klubu Štala

Datum: 27.06.2024
Ura: 20:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Klub Štala, zaselek Kuši ob Kovaškem muzeju v Lokavcu

Organizator: KUD Kussa

Z veseljem najavljamo koncert, ki se bo zgodil v četrtek, 27.6., kje drugje kot v naši Štali.

20:00 vrata

20:30 koncert Bertoncini / Lehn duo 

Tiziana Bertoncini – violina

Thomas Lehn – analogni sintesajzer

štala.jpgTiziana Bertoncini in Thomas Lehn sodelujeta od leta 2002. Posebnost dua je alkimija, ki nastane ob srečanju klasičnega in elektronskega instrumenta. Različna narava zvoka, značilnosti in zgodovina violine ter analognega sintetizatorja bi lahko priklicala trenja. V bistvu pa se zgodi nekakšna zrcalna igra, v kateri se vloge inštrumentov nenehno izmenjujejo. Glasbenika se gibljeta po abstraktnem ozemlju, njun pristop k zvoku je sodoben, kljub temu pa je njun odnos do glasbe precej klasičen, saj temelji predvsem na napetosti/sproščenosti, raztrganosti, intenzivnosti in ekspresivnosti v vseh njenih vidikih.

Prvi CD dvojca Bertoncini / Lehn z naslovom Horsky Park je izšel spomladi 2011 pri britanski založbi Another Timbre. Skupaj sta nastopala v Avstriji, Nemčiji, Angliji, Franciji, Švici, Italiji, Slovaški in Nizozemski.

Poleg delovanja v duetu igrata v večjih ali razširjenih zasedbah, kot je ensemble]h[iatus, mednarodna zasedba z bogatimi izkušnjami na področju improvizacije in interpretacije sodobnih del. Skupina je nastopila na številnih festivalih sodobne glasbe in premierno izvajala dela mladih, pa tudi uveljavljenih skladateljev, kot so Vinko Globokar, Peter Jakober in Jennifer Walshe.

Bertoncini in Lehn sta bila tudi soustvarjalca multimedijskih projektov, v katerih sta sodelovala kot glasbenika in izvajalca.

V sodelovanju z ZAM Zentrum für aktuelle Musik so ustanovili comprovise, festival za sodobno komponirano in improvizirano glasbo, ki je prvič potekal junija 2009 v Kölnu ob podpori nemškega projekta Netzwerk Neue Musik. Leta 2016 in 2021 sta sledili 2. in 3. izdaja v sodelovanju z Nino Polaschegg in Brunom Stroblom, v produkciji IGNM in koprodukciji Wien Modern.

http://www.thomaslehn.de/read/info_tnt_e.html

Ob dogodkih, ki jih prirejamo v Klubu Štala, sicer pa po predhodni telefonski najavi, vse do 10.7.2024 prijazno vabljeni v našo galerijo na ogled razstave Arianne Ellero z naslovom Generativna urbana zvočna pokrajina.

Lepo vabljeni!

Prispevek za koncert 10 €.

Zaradi boljše organizacije, prosimo za rezervacije na:
drustvokussa@gmail.com
ali telefonsko:

Gal 031 494 852
Beti 051 313 163