Koledar dogodkov

Dogodek: Ultra X Slovenija

Datum: 07.06.2024 - 09.06.2024

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: štart na Lavričevem trgu v Ajdovščini


ultra x.jpgUltra X I Feel Slovenia je večetapni ultramaraton, ki poteka v petih dneh v Vipavski in Soški dolini v Sloveniji. 

Na Ultra X I Feel Slovenia so na voljo tri dirke: petetapna dirka: 220 km dolga dirka, ki se začne v Tolminu in konča v Ajdovščini. Dvoetapna: 110 km, ki poteka po strmih pobočjih in visokih planotah nad Ajdovščino, in 50-kilometrska etapa v Ajdovščini.

Vsak dan od srede do nedelje je na sporedu ena etapa, ki se bo začela med 7.00 in 8.00 in bo dolga od 30 do 65 km. Ajdovščina bo tekmovanje gostila med 7. in 9. junijem.

Tekmovalci morajo imeti s seboj le obvezno varnostno opremo, hrano in pijačo, saj organizatorji poskrbijo za prevoz vsega ostalega. Na voljo so kontrolne točke na razdalji približno 10 km, kjer lahko tekmovalci dostopajo do vode, zavetja in po potrebi do zdravstvene pomoči. 

Večetapni tekmovalci se bodo vsako noč utaborili v "dirkaških vaseh" (Ajdovščina in Tolmin). Po zaključni etapi v nedeljo bo podelitev nagrad in priznanj.

Več informacij:  ultra-x.co/sloveniaultra-x.co/wp-content/uploads/2023/10/Ultra-X-Slovenia-2024-Race-Information-Pack-V4.pdf

Povezava do objave dogodka na fb