Koledar dogodkov

Dogodek: Tekma v žemarjenju - plezanju na Mlinotestov silos

Datum: 13.05.2023
Ura: 09:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Vhod na tekmovališče bo skozi glavni vhod v podjetje Mlinotest

Organizator: GRC Ajdovščina

grc tekma.jpgGasilsko reševalni center Ajdovščina, ki letos praznuje 60 let profesionalnega delovanja, začenja niz dogodkov, s katerimi bomo obeležili svoj jubilej. V soboto, 13. 5. 2023, skupaj z Jamarskim društvom Danilo Remškar in v sodelovanju z družbo Mlinotest organiziramo tekmo v plezanju na 40 m visok Mlinotestov silos.

Za TEKMO V ŽEMARJENJU, kot imenujemo to tehniko plezanja, bodo na Mlinotestovem silosu pripravljene štiri vrvi. Po statični vrvi, ki je spodaj obtežena, se bodo tekmovalci vzpenjali s prižemami (žemarji). Med plezanjem bodo varovani z dodatno vrvjo, z zgornje točke jih bo na tla varno spusti organizator. Med tekmo se tekmovalcem meri čas, tekma poteka na izpadanje.

Tekmovalce boste lahko tokrat spremljali in spodbujali v živo, napovedujemo tudi neposreden prenos preko Facebook-a. Tekma se bo v soboto, 13. 5. 2023, začela ob 9.00. Vhod na tekmovališče bo skozi glavni vhod v Mlinotest. Od tam bodo redarji gledalce usmerjali do tekmovališča, seveda v skladu z varnostnimi navodili. Število gledalcev bo omejeno.  

Ne zamudite izjemnega spektakla.