Koledar dogodkov

Dogodek: 'Ta veseli dan kulture' v Pilonovi galeriji

Datum: 03.12.2021
Ura: 10:00

Kraj: Ajdovščina
Lokacija: Pilonova galerija Ajdovščina

Organizator: Pilonova galerija Ajdovščina

Veno Pilon Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna, ko galerije in muzeji že tradicionalno odpirajo svoja vrata, si v Pilonovi galeriji lahko individualno ali z družino ogledate stalno zbirko in aktualno občasno razstavo.

Vstop v Pilonovo galerijo je na Ta veseli dan kulture, v petek, 3. 12. 2021, prost, spominkom in publikacijam Pilonove galerije, ki so lahko lepo praznično darilo, smo na ta dan znižali cene za 50 %.

Program med 10. in 18. uro: 

Ogled stalne zbirke Vena Pilona: Prenovljena stalna zbirka vodi gledalca skozi Pilonova izbrana najboljša dela kronološko, z razgrinjanjem umetnikovih življenjskih okoliščin in vplivov okolice na njegovo ustvarjanje ter skozi dialog povezav in razlik med soočenimi motivi in tehnikami. mišek venč.jpg

Ogled občasne razstave Umetnost v času koronakrize na Goriškem: Vabljeni na sprehod med deli 14 ustvarjalk in ustvarjalcev na razstavi Umetnost v času koronakrize na Goriškem. Razstava je nastala v sodelovanju z Mestno galerijo Nova Gorica, na podlagi na pozivu prejetih ter izbranih del ustvarjalcev, ki delujejo na Goriškem.

Samostojno ustvarjanje in raziskovanje za otroke in družine: Mišek Venč se bo otrokom in družinam pridružil na samostojnem raziskovanju znotraj stalne zbirke s pobarvankami, dopolnjevankami, sestavljankami, na občasni razstavi pa z ustvarjalnimi nalogami.