Koledar dogodkov

Dogodek: Jesenske serenade 2021: KROKI SVATBE

Datum: 01.10.2021
Ura: 20:00

Kraj: Vipavski Križ
Lokacija: Grajska klet v Vipavskem Križu

Organizator: ZKD Ajdovščina v sodelovanju z Glasbeno mladino Ljubljana

Vabljeni na tretji koncert iz niza letošnjih Jesenskih serenad, v grajski kleti bodo nastopile glasbenice in glasbeniki: 

Irena Rovtar, flavta

Mojca Menoni Sikur, violina

Gea Panter Volfand, viola

Martin Sikur, violončelo. 

Izraz komorna glasba izhaja iz italijanske besedne zveze musica da camera, kar pomeni glasba v manjšem, posvečenem prostoru, kjer prijatelji igrajo za prijatelje in ustvarjajo intimne vezi, se medsebojno spoštujejo, navdihujejo in vzpodbujajo. Torej – vsak glasbenik daje in hkrati prejema.  Kvartet nastopajočih je po študiju v Ljubljani iskal znanje še v tujini in na številnih mojstrskih tečajih. 

IRENA ROVTAR, MOJCA MENONI SIKUR, GEA PANTNER VOLFAND in MARTIN SIKUR so dobitniki številnih domačih in tujih nagrad in priznanj. Nastopajo tako solistično kot tudi v različnih komornih sestavih. Irena je flavto študirala pri Karolini Šantl Zupan. Poleg igranja  v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija svoje znanje nesebično posreduje še mladim na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Mojca je vodja drugih violin v Simfoničnem orkestru RTV. Violino je študirala pri Dejanu Bravničarju, komorno igro pa pri Chia Chouju. Gea je violo študirala pri Miletu Kosiju, komorno igro pa pri članih kvarteta Carmina. V Simfoničnem orkestru RTV Slovenija vodi sekcijo viol. Martin je član Orkestra Slovenske filharmonije. Violončelo je študiral pri Cirilu Škerjancu, komorno igro pa pri Chia Chouju.

Več informacij in program koncerta