Koledar dogodkov

Dogodek: Poletje v Vipavskem Križu: dokumentarec SINOVI BURJE

Datum: 19.08.2021
Ura: 21:00

Kraj: Vipavski Križ
Lokacija: osrednji plac v Vipavskem Križu

Organizator: Glasbeno društvo Nova

Poletje v VK plakat Sinovi burje govori o kraškem ovčarju Krasu, ki postane pastirski pes. Film ga spremlja od skotitve prek pastirske šole, v psarni Pižmohtovi v Cerkljanskih hribih, do odraslosti, ko na kmetiji Kržič, ki pase na Sv. Ani nad Podpečjo, postane pastirski pes. Vzporedno iz Krasa, prek Avstrije v Nemčijo pa vse do Trenta v Italiji, sledimo drugemu sinu burje, najznamenitejšemu slovenskemu volku Slavcu, ki je v centralnih Alpah, po 130-ih letih, spet naselil volčjo populacijo. Zgodba o Krasu in Slavcu je posvetilo zadnji slovenski avtohtoni pasmi - kraškemu ovčarju.

Vstop prost.

 

Vljudno naprošamo za upoštevanje navodil in priporočil z namenom preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Ob morebitnih nevšečnostih vas prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

V kolikor zaradi slabega vremena ali izrednih razmer dogodka ne bo mogoče izpeljati, si kot organizator pridržujemo pravico za dogodek razpisati nov datum oziroma dogodek odpovedati. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Glasbeno društvo NOVA

+386 (0) 41 618 373

info@gdnova.si

www.gdnova.si/pvk

www.facebook.com/drustvo.nova

gdnovainsta

 

NAGRADNA IGRA

Kulturne dogodke smo v preteklem letu vsi močno pogrešali. Zato je ob ponovnem zagonu javnega življenja vsak izmed njih še toliko bolj dragocen. Z nagradno igro želimo spodbuditi obisk vseh vrst kulturnih dogodkov. Kako do nagrad? Udeležite se kulturnega dogodka, lahko je to koncert, predstava, razstava, literarni ali filmski večer, v naši ali katerikoli drugi organizaciji. Na dogodku posnemite fotografijo, objavite jo na svojem Instagramu s pripisom ene izmed oznak #enkulturninateden ali #gdnova ali #poletjevvipavskemkrizu. V kolikor nimate IG računa nam fotografijo lahko pošljete na info@gdnova.si. Vsak teden bomo med zbranimi fotografijami izžrebali nagrajenca, ki prejme vstopnico za koncert v naši organizaciji in praktično nagrado.